Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Oför stånd i ämbetet, böta 400.000 riksdaler. Texten skulle kunna talas om som 'tidlös', den verkar kunna spänna över egna som årtionden, från femtiotalet och så över decennier ända som bit...


Beteendeforskningen slår klackarna i taket




Det har visat sig att även kvinnor kan
bete o föra sig 'som en hel man'
beteendeforskningen slår klackarna i taket
där kan en del forskning betraktas som vaket

tidigt bör en skorsten bolmandet börja
sedan kan nog vem som helst sörja
för utvecklingen inom att fram taga
vad som sedan bara är att beklaga

ursäkter kan nog kännas summerande lika
där framstår fattiga plötsligt som rika
sedan ganska så där greppandes snart
skatteverkets jurist ser något smart

sätt att för staten få den del av kakan
där andra blott sticka vilja ut hakan
känna sig för stunden ha nått en topp
men stickande betalas ibland med en kropp

den som vill brösta sig får gärna betala
först som tiga still och sedan höras gala
protestera o strida mot egen som eftergift
där deltar i tävling nog även Uppsala stift


(Texten har legat och vilat sig i
utkast sedan 6/3 2021)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-09-03 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP