Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk lek, forumet, inspirationspoesi


Måsskit

försöker fånga en tanke
något att uttrycka,
önskar vara fri, finna espri
finna röst och ton ungefär som
en tramporgels spruckna röst
borde skriva om solidaritet
om klasskamp och djupa avgrundsskillnader
om hur avtrubbat allt har blivit
att ingen bryr sig
om att Greta redan har blivit till något som man bara betraktar
ett klotter ungefär som graffiti,
ett uttjatat utropstecken som tvättas bort
och återuppstår tills ingen känner något längre
för du bryr dig inte längre
du tänker på den där fläcken på lacken,
måsskiten på din nya bil som du varsamt tvättar varje söndag
och på aktierna du borde köpa för att bygga rikedom
något tryggt; Skanska, JM eller PEAB
jamenar du är ju snart pensionär
och du måste se om ditt bo
skynda dig!




Övriga genrer av ßluie VIP
Läst 870 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2021-03-16 19:37



Bookmark and Share


  Briza media
Fångande och mycket bra!
2021-03-29

  lodjuret/seglare VIP
Läsa går ju, ändå har det inte införts körkort för läskunniga än, eller så finns det bibliotek, som kanske är stängda för besökande... kanske går det att skicka efter böcker från deras lager, som kanske finns i 'underjordiska' källare. Måsskit behöver en nog inte rädas för, måsarna har inte synts till på flera år, trots att de ännu 'skrattade' åt en människa omkring 2015...
2021-03-27

  Kajan VIP
Bristen på inspiration som avstamp för en dikt, eller är det ett litterärt knep för en diktinledning.. hur som så fylls texten med innehåll som diktarjaget "borde skriva om", och faktiskt samtidigt gör, skickligt utförd samtidsbetraktelse på så sätt, lite som att koka soppa på en spik.
2021-03-24

  Den filosofiske poeten VIP
För att man tar inte med sig pengarna till himlen :-/
2021-03-23

  Bjarne Nordbö
Orkar inte skynda längre. Mot dösen.
2021-03-20
  > Nästa text
< Föregående

ßluie
ßluie VIP