Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Någon sade för bara några dagar sedan, till en ur ordningsmakten utkommenderad människa, 'jag har rätt att göra som jag vill'. Har 'alla rätt att göra som de vill', även om det är att bryta mot reglerna? I så fall vill jag fira på fredag...


Hur kontraproduktivt är absurditetens försvarande?





(Läs inte den här texten,
du kommer bara att må dåligt)

Alla människor skall ha
rätt att uttrycka sig.

Alla människor skall ha
rätt att komma med tyckande.

Alla människor har rättigheter.
Alla människors lika värde
bör vara vägledande.

Alla människor är olika.
Alla människor är unika.

Alla människor vill kunna 'sticka ut'.
Alla människor vill ha kärlek, uppmärksamhet.

Men om nu alla har 'rätt att uttrycka sig',
är det därför rätt att mörda någon,
såga och stycka någon som är död,
koka eller steka den och sedan förtära den?



(Säg inte 'jag var nyfiken, kunde inte motstå',
trots varningen. Men 'vad var det jag sa',
vill inte heller jag behöva yttra i onödan)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-18 01:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP