Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När skymningen strör sin purpur

 

Vi klättrar upp

för horisonten

och samlar solens

strålar

i en bukett av ljus

 

som när en synvilla

på natthimlen

bländar trötta ögon

 

som när den första

gryningen reser sig

ur nattens molntäcke

 

Vi klättrar ner

för horisonten

och ett regn

av stjärnstoft

faller  i våra händer

 

som när en slöja

lyftes bort

från våra drömmar

 

som när den första

skymningen strör

sin purpur över oss

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Miss Deliria
Läst 163 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-18 13:28



Bookmark and Share


  petter rost
Makalöst! Din poetiska ådra öppnad igen, omöjlig att värja sig för dess brusande flöde – jag läser, alltså är jag! "Vi klättrar uppför horisonten... Vi klättrar nerför horisonten..." – se brytningen av dimensioner, ut i den sinnerliga upplevelsens magnifika sfär. Det är så j-a – betagande. Igen!
2021-03-19

  Owe Öst VIP
Håller med tidigare kommentar. Utsökt text
2021-03-18

  BenGust VIP
Delikat flöde med utsökt titel.
Gillar särskilt strofen:

Vi klättrar ner
för horisonten
och ett regn
av stjärnstoft
faller i våra händer.

Bokmärkes
2021-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Miss Deliria
Miss Deliria