Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vad gör spioner och agenter som får diagnosen 'Blindtarmen'? De är med om en hemlig operation. Variant på ett tema, bara inte av Paganini.


Också en sjuka kan en tänka




Monika blir så lätt avundsjuk.
På andra människor som har vad hon själv 'inte har'.
Hon saknar det i och för sig inte alla gånger.
Men kanske att hon haft något en gång
och när det väl är 'gånget',
det stundom inte kan komma ifråga igen.

En lista på saker hon kan vara avundsjuk på andra för,
trots att det mest är en känsla.
Du kan inte 'se den'?

Den finns i hennes egna sinnen,
men för att ta ett exempel i högen,
någon får diagnosen 'Blindtarmen'
och opereras inom kort,
för att faktiskt 'komma undan med livet'.

Hon kan ha fått den där diagnosen själv,
för åratal sedan, blivit opererad och överlevt.
Ändå kan hon känna avund över,
när andra får en eller annan diagnos.

Antingen för att hon haft den
och inte kan få den igen.
Eller för att hon aldrig haft benbrott
och inte precis önskar sig det heller,
men avunden finns där
och hon kan inte låta bli att känna den.

Hon vet med sig att det är
som 'att få tokryck' stundom.
Men hon rår som sagt inte för det.



('Gånget' är en böjningsform,
som i meningar lika med
'nu är det långt gånget')




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 218 gånger
Publicerad 2021-03-20 05:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP