Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En del människor har en sorts uppfattning om sig själva, samtidigt som de verkar vilja att 'andra', 'någon annan' skall var litet extra sådär, trots att de själva i sig som sagt aldrig kunnat komma 'på pallplats'.


Hästen eller säcken?






En häst med ryttare kan tävla
för att vinna en pokal och prispengar,
hästen får en säck med havre.

Frågan är ibland enkel,
ser du dig som en ryttare,
en häst eller kanske rent av som en säck havre?

Som ett stall?
Inte ett sådant där slitet ställe i stort behov av renovering,
efter år av slitage och möjligt eftersatt underhåll.

Utan ett stall som just invigs
och rent av glänser
av som lyx och renhet?

Kanske sitter du om morgonen vid en kopp hett
och en smörgås av något slag,
mjuk, fullkorn eller knäckebröd.

Kanske läser du en morgontidning eller så häller du
ut sockerbitar ur en kartong med ‘extra fina bitar’,
bygger luftslott i huvudet och ‘sandslott’ av sockret.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-03-23 17:36



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Kan det vara
Jantelagen som
råder trots att den
borde vara borta och
död... Utan den kan
t o m en nykomling
hyllas härligt ärligt
med röd sann glöd!
2021-03-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP