Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


När det kommer till just reseguider kan jag rekommendera böcker av det äldre slaget, små och nätta saker försedda med kartor över smått och gott. Finfina utflyktsmål, med kanske andra namn i och för sig, samt var att inta föda.


Lilla reseguiden till Plage






När det kommer till just stränder,
kan jag varken rekommendera
‘Pite havsbad’ eller den där strandremsan,
vilken sägs vara belägen vid havet
(Östersjön) strax utanför Halmstad.

Var ‘Västersjön’ är belägen
har jag hittills ej kunnat som finna ut.
Den främsta orsaken till att jag inte kan
rekommendera dem,
är att jag aldrig varit där,
ens på studiebesök.

Som för att kunna i riksdagen meddela
skillnaden i upplevelser,
mot exempelvis kvalitén på sanden
vid en av turister något väl besökt ö,
strax utanför Aten, en stad i Grekland.

Uttalandet ‘en människa är inte en ko’.
Kan visserligen stå för något.
Bara att jag aldrig kunnat förledas att tro det heller.
Jag skulle tro att det är taget ur sitt sammanhang.
Så att det stående för sig blir obegripligt.

Som att postumt ge Djingis Khan, fredspriset.
Ej heller en get är en ko.
Eller ens en tjur.
Där finns förvisso ’kor och kor’.

Det som kan då tänkas på här,
är främst att en del kor kan ses beta
på en äng utomhus sommartid.

Medan koret inomhus,
oavsett årstid,
finns att iaktta ‘under tak’,
om takhöjden är av vikt i sammanhanget.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 242 gånger
Publicerad 2021-03-23 22:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP