Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina hjärtslag i din hand

 

 

Jag bär hjärtat

utanpå kroppen

mina hjärtslag

hänger i luften

palpiterande vingar

av längtan

 

Den vita huden

gnistrar i mörkret

som stjärnfall

i ett ensamt hav

 

jag är lika skyddslös

som natten

öppen under hud

helt utan försvar

när mörkret faller

 

skuggor pryder såret

 

jag gör mig vacker

för smärtan

 

det finns en skönhet

i smärtan

när sårbarheten ökar

 

kronbladen lossnar

 

jag blottlägger min önskan

 

det finns en njutning

i utelämnandet

när avståndet minskar

 

när vi faller  i luften

utan rädsla

 

mitt nakna hjärta 

snittytan blänker

blomstjälkens vita mjölk

mot kroppens mörkröda blod

 

jag bär din hand

utanpå mitt hjärta

runt de bultande

hjärtslagen

i en vidöppen dröm

 




Fri vers (Fri form) av Miss Deliria
Läst 168 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-03-24 04:16



Bookmark and Share


  petter rost
Det här går så djupt och lyfter samtidigt så högt och är så vackert att det gör ont – jaaaa, här finns en skönhet i smärtan! Dikten är så fylld av melodiska formuleringar och och gnistrande bilder att jag skulle behöva citera hela dikten för att visa vad jag menar. Det är grandiost, frk Deliria!
2021-03-25

  Owe Öst VIP
Väcker en känsla av sårbarhet
för det hemliga
2021-03-25

  Lottie Ålhed VIP
Öppenheten i sårbart ljus. Vackert.
2021-03-25

  Den filosofiske poeten VIP
Slag under bältet i slutraderna. Perfekt!
2021-03-24

    ej medlem längre
Så skörstarkt och vackert bär dina ord allas hjärtan i sin hand.
2021-03-24

  Lustverket VIP
Fint, om att närma sig avgrunden eftersom det är det enda som gör hål i pansaret, öppnar för känslighet.
2021-03-24

  Kungskobran VIP
Hjärta och smärta i skön förening i denna dikt
2021-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Miss Deliria
Miss Deliria