Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


A. Står för någon sorts flicknamn, om nu någon skulle få för sig att som undra över den saken. 'Al' är en förkortning för ett sådant där namn som en flicka kan heta. Det är ett sådant där 'smeknamn', ungefär som ett öknamn, bara kärt alltså.


Al A. Din Karlsson och den uppenbara lampan





Det var en gång en ung flicka som gick sig väg ut
för att köpa en lampa på second hand. När hon
kom hem med lampan upptäckte hon så någonting
uppenbart. När lampan släcktes kom rummet
den stod i att läggas i mörker.

Om än det var ljusan dag ute. Rummet lades i ett så
ogenomträngligt och kompakt mörker att det var
'mera mörkt än natten själv'. Om lampan å andra
sidan tändes, lades rummet i ett så strålande ljus
att inte ens minsta skrymsle

kunde hållas i dunkel. Efter att ha konstaterat detta,
undrade hon för sig själv om hon skulle låta detta
bli hennes egen som hemlighet eller om hon skulle
berätta om saken för någon enda vän. Hon beslöt
sig för att sova på saken.

Då hon vaknade framåt morgonkvisten, sjönk golvet
'fort som att säga 17 också' och hon försvann i en
annan dimension, ett så kallat 'sjunkhål' som var allra
minst tre mil djupt och sågs aldrig mera till i sagans
värld heller sedan.



(Som du kan se av bilden, är det sommartid,
troligen en lördag precis före startskottet för
Stockholm Marathon, samma år som

Floyd Patterson besöker staden för att kunna
ses springa loppet, tillsammans med en känd
svensk boxare från samma tidsperiod.

Bara att de slutat boxas och nu möjligen springer
för att samla in pengar, göra pr och så.
Gatan som löper 'uppåt' och framåt är

Högalidsgatan och parken hyser en kyrka
med tvenne tinnar, Högalidskyrkan. Vilken
befinner sig strax till höger, utanför bilden.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-03-29 02:09



Bookmark and Share


  Nanna X
Den var riktigt rolig, med ett överraskande slut!
2021-03-29

  TrollTörnTrappan VIP
Genialiskt laddat med en lampa som förmår lägga även soliga rum i alldeles komplett mörker!?!
2021-03-29

  SatansSon VIP
tack. du svarade i ingressen.
2021-03-29

  SatansSon VIP
Du menar mig
2021-03-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP