Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ryska Klippern Wsadniks förlisning på Gotska Sandön 1864


Ryska kyrkogården på Gotska sandön

Vinden susar i lågtallarna
talar med rösterna från gravarna
täckta av barr och ris.
Här vilar tjugo ryska sjömän.
Stormen på vintrigt hav
ur kurs, seglen i trasor
drev vi i rasande vågor mot land.
dukade under en efter en
i iskallt vatten.
Svarta fåglar kretsar över gravarna
bevakar sjömännens själar.




Prosa av Kungskobran VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-04-14 08:44



Bookmark and Share


  Anya VIP
Intressant och starkt. Var det det skeppet som blev lurad av typ en pirat på Gotska Sandön? Han lockade visst skeppen genom att tända ljus, så skeppen skulle tro det var en fyr.
2021-04-16

    Lena Staaf VIP
Ruskig händelse som nog inte är så vida känd? Fint att du lyfter det.
2021-04-14

  Lottie Ålhed VIP
Fint skildrar.Bildrikt och dramatiskt.
2021-04-14

  Öknens Ros VIP
Många är de som slukats av havens vilda vågor.
2021-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP