Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hades (eklog)

Gryningens soldränkta löfte
ett glittrande band av liljor
Mörkret längs med vägen,
rädslan, stranden, vågorna
de svarta jättarna som vaktar dig
Ett vemod, en livslång sorg
augustivärmens dåsighet
glädje och sorg,-
en segelbåt över havet
måsarna som skrattar åt oss
en fridfull sömn en galen dröm
och jag är en av de silvervita
fåglarna som flyger




Fri vers (Fri form) av Glömskan
Läst 130 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-04-17 21:17



Bookmark and Share


  Hopplös själ
Mitt i prick!
Just därför läser jag den om och om igen!
2021-04-18

  Ulf Carlsson VIP
Livet som en vacker och sorglig färd på Akeron, dödsfloden, som i en svartvit film i ultrarapid.
Antik meter i versen understryker den tidlösa atmosfären och det allmänmänskliga motivet.

2021-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Glömskan
Glömskan