Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En mardröm



Jag drömde en natt om en stor hämnd jag minns inte för vad men
det var mycket blod överallt. Det verkade som någon dragit fram
som en furie utan hänsyn till någon annat än att få hämnden
avklarad. Det låg avhuggna armar och ben överallt tillsammans
med huvuden. Det var rena slaktplatsen.


Jag vaknade av att skrek till jag var genomblött av svett. Jag
gick upp ur sängen och ut på altanen. Jag kände den svala
nattluften mot min kropp. Jag fortsatte ut i trädgården där smultronjasminen stod i full blom. Jag drog ett djupt andetag
och lätt den härliga doften fullkomligt bedöva mig och rena
mitt sinne.


Innan jag gick tillbaka mot huset och sängen satte jag mig
ner i gräset och fundera lite på min hemska dröm. När jag
slutligen gick in igen kom det en vindpust emot mig med
doften av jasminen det gjorde mig lugn igen. Jag kröp ner
i sängen igen blundade och vips var jag på en stor äng full
med smultronjasmin och kaprifol.




Fri vers av smirnoff72
Läst 342 gånger
Publicerad 2006-07-23 21:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smirnoff72
smirnoff72