Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det kommer komma en dag

Det kommer komma en dag då allt tar slut.
Den dagen kan dröja men den kan lika gärna
komma imorgon. För den som är sjuk kan den
dagen vara en befrielse.

Det kan komma en dag då livet får en avgörande vändning.
En älskad son tar sitt liv.
En gråtande dotter sjunger i en kyrka på sin pappas begravning.
En sorgsen mor går en lång mörk tid till mötes.
En trogen vän blir en bråkmakare men tar sig samman.
En ickeförstående far tror att sonen super och tar tabletter.

Det kommer en dag då solen slocknar.
Inga glada barnaskratt kommer att höras.
Inga sånger kommer att höras på våra gårdar.
Inga små gummor kommer sälja sina grönsaker på torget.
Inga små gubbar kommer tugga sitt snus på sina åkrar.
Ingen kommer att överleva och kunna berätta om livets små mirakel.

Det kommer en dag då ingen kärlek kommer att existera.
Det kommer en dag då inget hat finns kvar.
Det kommer en dag då alla kloka män och kvinnor inte kan tänka.
Det kommer en dag då vår framtid kommer att avgöras.
Det kommer en dag då människan inte existerar.

Vi kan bara hoppas att denna dag inte kommer.




Fri vers av smirnoff72
Läst 387 gånger
Publicerad 2007-02-14 22:19



Bookmark and Share


  Stardust VIP
Ruskigt att tänka sig det scenariot.Nästan som Kallocain
2007-02-14
  > Nästa text
< Föregående

smirnoff72
smirnoff72