Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu kommer sommaren snart.


Under vintern har allt legat i dvala. Den sista vinterstormen har för länge sen ebbat ut. Nu börjar värmen komma tillbaka. Allting börjar få liv igen träden skjuter nya skott och blommorna tittar upp mot den gula solen. Himlen är molnfri och solen strålar mot den kala marken med dess nakna träd och buskar. Gräset är brunt och tråkigt.

Björkarna får snart sina små hundöron och sälgen visar snart sina mjuka tassliknade blommor. Blåsipporna står i blom och snart kommer vitsipporna stå i täta klungor och tillslut ser det ut som snödrivor utmed stigens kanter. Fåglarna kvittrar från sina trädkronor och buskiga snår.

Nu kommer sommaren snart utanför min lilla stuga står häggen i full blom dess vita klasar sprider en frisk doft. Snart kommer syrenen den lila och blåa. På marken lyser det av gullvivor och om några månader kommer lillekonvalj och Smultronjasminen stå i blom. Vattnet i havet har kommit upp badtemperatur för dem som är modiga.

Havet skimrar i alla tänkbara nyanser. Det är fortfarande så pass klart att man kan tio till 15 framför sig. Tången har inte kommit riktigt än. Grönalgerna ligger fortfarande i sin slummer. När havet vaknar till liv då kommer sikten att krympa meter för meter.




Fri vers av smirnoff72
Läst 423 gånger
Publicerad 2007-05-21 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smirnoff72
smirnoff72