Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill dansa på min egen grav

Jag vill dansa på min egen grav.

Skimrandegula solstrålar som reflekteras på en glänsande lie,
ljumblåa vindar mot träsnidat kistlock,
lummiggrönt gräs med fagert jordhål.

Jag vill dansa på min egen grav.

Förväntansfullt göra mig fin inför dansen,
sminka mig trots avsaknad av spegel och badrumslampa.
Sminka mig ljuv med likfläckar för att dölja skavanken som kallades livet.

Jag vill dansa på min egen grav.

Charmerande kavaljerer i rader: spyflugor och likmaskar, förföriskt eftertraktad.
Den vita handsken som jag hoppfullt kastat på marken med mitt sista andetag
plockas gentlemannamässigt upp av likmaskkavaljerer.
De för och jag följer i en efterlängtad svängom till tonerna av spyflugornas sköna vingslagstoner.
Oblyga kyssar mot min kropp innan hövliga spyflugorna och likmaskarna bugar adjö.

Jag vill dansa på min egen grav

De virvlande, dansanta rörelserna förvandlar min kropp till en exklusiv parfymflaska som pumpar ut en välluktande likdoft vid varje kraftfull sväng.
Jag vill dansa så att likdoften döljer den ruttna stank som kallades livet,
döljer den ihärdiga eufemism som kallades livet.

Jag vill dansa på min egen grav.

Mina tänder dansar kvar längst.
För väl under jorden ler man alltid.

Jag vill dansa på min egen grav.
För den ljuvaste dansen är den på min egen grav,
för den svängigaste dansen är den på min egen grav,
för dansen som är lättast att hålla takten till är den på min egen grav.

Den mest livfulla dansen jag någonsin har dansat är den jag dansar på min egen grav.






Fri vers av Nina B
Läst 133 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-05-18 18:23



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Får en känsla av att det är någonting du har missat - när min egen grav grävs, existerar jag inte mer... Kämpa vidare bästa Nina!

2021-05-19

  Gunnar Hilén VIP
Ett härligt schwung i denna likdans....jag gärna skulle bli åskådare till.
2021-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Nina B