Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trapetskonstnären


Högt bland molnen
slänger han sig ut
i sin trapets

Med huvudet upp och ner
i det blå

Sådan är vår akrobat

Så drömsk och vågad
då han sätter fart

Och svingar sig fritt
mellan drömmars mål

Så att vi härnere kan
känna draget
från hans strapatsrika färd

Och undra om det är
sanningen vi ser

När han högt bland molnen
syns slänga sig ut

Hoppas vi här nere
att han orkar upprätthålla
sin position

Så att även vi kan få en aning
om hur det känns att sväva fritt
och kasta sig ut

Precis som vår akrobat

Så drömsk och vågad då han
sätter fart..











Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-05-21 08:27



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en man
som svävar högt i det blå
medan andra som inte kan
lyfter blicken och tittar på.

2021-05-21

  ULJO
Hisnande tanke att sväva i det fria på det viset.
2021-05-21

  Larz Gustafsson VIP
https://www.youtube.com/watch?v=dBxxic_CrNs

Sebastian Håkansson (från "Madicken" och filmen "G") på sång.

2021-05-21

  Kungskobran VIP
Att sväva fritt i det blå
är förunnat få
2021-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP