Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det irriterar mig en smula då och då att lösningar som borde ha kunnat 'se dagens ljus' redan, inte har gjort det. Som om de som 'borde veta bättre' behöver hjälp med att 'söka en lösning'. Visst är det irriterande så säg?


Problem söker en lösning (tänka går ju)





Problem söker sin lösning.
Fundera på saken.
Märkligt nog har flera frågetecken en enkel lösning.

Envar människa kan vara sin egen ‘uppfinnare’
av just en lösning på vart möjligt problem.

Det handlar mest om att öva sig i att fatta beslut.
Ibland tar det tid
och ibland når blott en del frågor svar,
tiden får utvisa saken.

Som hur att ha problem med sin dator, telefon
och så tänka sig vad det kan bero på.
En del människor är bättre på
att lösa 'andras' problem, än 'sina egna'.

Idag kom jag på en lösning på
ett så kallat ‘olösligt problem’ i min dator
och igår kom jag på en möjlig lösning på
ett som hade med flygmotorer att göra.

Frågan är vad som kommer att hända i morgon?
Jag skulle behöva ta kontakt med någon.
Frågan är bara vem, en släkting kanske?
Hur, det är ofta frågan, snarare än när eller var.

Andra människor i släkten har samma stil.
Där finns ett problem som söker sin lösning.
Finns det ett svar på något problem?
Kanske är det bara en fråga om tid...





Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 119 gånger
Publicerad 2021-06-01 03:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP