Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vackla vackla flamma där

om vi hela tiden utvecklas och blir bättre och smartare,
borde vi inte alla vara så mycket bättre än vad vi är,
för tittar man tillbaka i historien så verkar det bara som
om vi återupplever samma problematik som alltid hemsökt oss.

OCH
de lilla faktum att vi aldrig tycks förändras
verkar snarare ha och göra med vår oförmåga
ILLVILJA att nå inre förändring / insikt
än ett politiskt misslyckande
ty alla ismer har misslyckats
socialism, kapitalism, kommunism, nationalism,
nazism.
kanske ismerna är problemet?
de som står i vägen för sann förändring?

INTE för att jag faktiskt bryr mig
sedan LÄNGE gett upp hoppet om min medmänniska
de KAN GOTT brinna i helvete för vad jag bryr mig
nej detta KRÖP mer upp som en lite tanke
i hopp att tillfälligt distrahera min meningslösa tillvaro

min sista flamma dog när jag va sådär
29-ish
i ett sista desperat försök att återskapa mig själv.
MEN den bistra insikten om att FOLK inte vill
växa (INÅT) och inte vill uppnå SANN förändring
dödade mitt sista hop.


Vackla, vackla flamma där…
De finns inget hopp för oss människor här




Fri vers (Fri form) av Alexander Gustafsson VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-07 15:06



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Vilken underbart befriande "skit i allt - det är ändå försent"- känsla denna text ger mig.... Den enda ism jag gillar är humanism och den varken ser eller hör man mycket om i våra dagar. Undrar om vi närmar oss Armageddon????

2022-06-20

    Sefarge VIP
Intressant personlig
Nutids filosofisk
Betraktelse
Skrivelse!
;)
2022-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson VIP