Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till musik och sång på tv 2, med och av 'Max Raabe och hans Palast Orkester'. Tyskans 'palast' står kanske för palats eller flott slott. Texten är skriven idag och det 'gick av bara farten', obearbetad som så ofta, gillar inte att putsa


I dunklet av en fiskebåt... (rim på vers)




I dunklet av en fiskebåt
syns ej trasan som är våt
den droppar av blod och olja
båten var ute och fick kolja

på djupa vatten sker under
där blåser storm i åskans dunder
där arbetas det i anletets svett
i natten sker arbetets grova vett

det kanske där sjungs en melodi
men den känns vara utan sympati
för även om kärleken existerar
havets lockar och begärligt förenar

vågorna slår till havs likt förlig vind
hjärtat kan trumma taktens grind
där kan saker verkligen hända
ens möjliga lycka säkert också vända





(Som du kan se av bilden är den tagen från kajen vid Slussen, med utsikt mot havet och Djurgården med färja över till Skansen o Gröna Lund. En del fartyg är färjor med målet Helsingfors, vid Londonviadukten, nedanför berget Fåfängan.)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 140 gånger
Publicerad 2021-06-05 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP