Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Duvan på röda mattan..


På torget
intill korvkiosken

Har någon
rullat ut röda mattan
och ställt några
caféstolar och bord

Där pickar
småsparvar smulor
bland duvor i par

Det är där också hon
med nickande huvud
och sprättande steg
tar sig fram

Kanske den vackrast
tecknade duvan
av dem alla

Stolt som som om
hon vunnit en Oscar
för bästa fjäderdräkt









Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-06-15 08:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag efterlyser en röd matta för reptiler.
Underskattade djur.
Huggormar och snokar t ex. Håller mus- och råttbeståndet nere.
Många sommarstugeägare fattar inte det utan dödar dem. Vilket också är olagligt, eftersom de är fridlysta i Sverige.
2021-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Superbt!
Väldigt bra bild.

"And the winner is..."
2021-06-15

  Trädskugga
Jag är ingen duvunge men min fjäderpenna följer i välrimmade spår av samförstånd var tacksam för smulorna även som människa

Jag vill gå på röda mattan
2021-06-15

  Koloristen
Duvor är väl värda sin röda matta.
2021-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP