Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Förra gången jag skrev en liknande text i något annat ämne hade den i och för sig en något annan rubrik, men å andra sidan, en ambivalent människa kan ju även tänkas vilja ha en annan rubrik stundom, eller vad vad vad?


Ambivalenta hörnet (II)




Jag är personligen både för och emot labyrinter,
särskilt som 'expertisen' själv är så härligt oense
om vad som verkligen är en labyrint.

En del personer vill ju hävda att ursprungligen
är en labyrint en väg som rör sig i cirklar utifrån
och in mot centrum, som en serpentin.

Medan andra hävdar att det är just en serpentin
enbart och att därför bara kan vara det som har
flera ingångar utifrån.

Och flera alternativa vägar där alla utom en slutar
i en återvändsgränd och den enda går i kringelkrokar
till själv(a) centrum och utrymmet där då.

Så att det återstående är en mindre yta med
'slutstation' i centrum. Medan en ambivalent person
väl velar med att 'vara säker', ombytligt?




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-06-26 23:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP