Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


De oidentifierade flygande eller bara i luften fritt hängande föremål som genom åren blivit iakttagna, fotograferade, avritade, omtalade. De är troligen de mest omtalade mysterier som någon kunnat berätta om, men mysterier är


Något litet om defekt






Sture, egentligen Sune Ture,
bara att han valt att skriva sig
själv som Sture av skäl bara
han själv nog skulle kunna
tänkas ha en förklaring till.

Förutom möjliga andra mysterier
hos Ture, som jag här väljer att
kalla gossen, är mysteriet
med hans luktsinne.

När någon fiser så anser han nämligen
att det luktar som i sjukhuskorridoren
eller offentliga hissar och dass. Det vill
säga en stark doft av rengöringsmedel.

Jag kan själv visserligen acceptera att
han har den åsikten eller defekten.
Men det är väl ändå ett mysterium?

Eftersom när han äter fisk, så luktar det fisk
och när han äter grönsaker så smakar dessa
grönsaker som de grönsaker de är. Som tomat,
gurka, sallad, paprika, lök, kål och så vidare.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 129 gånger
Publicerad 2021-06-27 02:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP