Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
politikerträsket


Partiet

Härska genom att söndra
är deras melodi
Splittra den gemenskap
vi lärt oss leva i

De kallas demokrater
men är fulla utav krig
Hatet är dess glädje
och splittringen dess stig

Medmänsklighet och kärlek
de ger de inget för
Riksdagens kammare
är bara nåt som stör

Populismens ögon strålar
på alla och envar
Kan kärlekens förening
till kämparna ge svar

Eller är det bara kampen
som stillar deras hjärtan
Är glädjen som de känner
den som rymmes uti smärtan




Bunden vers (Rim) av Mats VIP
Läst 181 gånger
Publicerad 2021-06-30 13:11



Bookmark and Share


  Mats VIP
Det finns bara ett parti som kallar sig demokrater men som inte är det. Lika lite som Trump borta i USA som säkert ställt till med inbördeskrig om han suttit en period till, det var ju tillräckligt nära efter bara en period.
2021-08-01

  Annie b'larsson VIP
Du får nog tala om vilka partierna är.
Själv hatar jag det nazistiska SD och önskar (faktiskt) att det goda (jajamensan) V aldrig tagit upp saken. Vi hade en bra regering som iallafall fungerade. Borgarna har förstört allt.
2021-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Mats
Mats VIP