Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är mig det beror på vad jag ser

 

 

Under en längre period
letade jag efter livets guldkorn

hittade inga

förändrade mitt sätt att se på tillvaron

behöver inte leta längre
det finns guldkorn överallt

hittar nya varje dag

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2021-07-19 09:37



Bookmark and Share


    Linda Hjelm
Hoppas jag kan kompensera lite av hon som var guldkornet i ditt liv
KRAM
2021-07-30

  lila fjäderblomman VIP
Underbart!
2021-07-26

  Eva Helene VIP
Ja visst, vilken bra påminnelse, tack!
2021-07-25

  Solweig Jansson VIP
Så sant !
2021-07-23

  överlevaren VIP
Ja det glimten här och där....det gäller att fånga dem i stunden....
2021-07-21

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt om hur viktigt det är att
vi är medvetna om och kan förändra
vårt sätt att se på tillvaron.
2021-07-21

  Kungskobran VIP
Den som letar han finner.
Gammalt ordspråk
2021-07-21

    Peter Söderqvist
Härlig livssyn.
Tack.
2021-07-20

  Peter G VIP
Ja, varje dag kan vara ett guldkorn, om vi bara är öppna för det! Fina och kloka tankar du delar!
2021-07-19

  Kajan VIP
Så kan det vara, att öppna blicken, och se det som kan ligga dolt mitt framför näsan på en.
2021-07-19

    Lena Staaf VIP
Ja - det är en konst att förändra sitt sätt att se på tillvaron.
2021-07-19

  Monica Lindgren
Så sant! Det är ett subjekt som upplever verkligheten! Därom tycks många filosofer eniga. Vår kunskap om verkligheten är vår föreställning om den. Ganska sträng insikt du har men fin: Vi får själva hitta våra guldkorn!
2021-07-19

  Palett
En positiv fin text att ta till sig.
2021-07-19

  Niliboy
Så fint då! Man ser å erfar nog inte alla guldkorn!
2021-07-19

    Lena Söderkvist VIP
Så bejakande och positiv text! Konsten att se det stora i det lilla. Tycker mycket om.
2021-07-19

  Sparvögat VIP
Ja det gäller att skönja det fina i tillvaron, skönhet och godhet finns om man söker…
Fint ordat!
2021-07-19

  Öknens Ros VIP
Varje dag är en dag med gyllene korn att upptäcka.
2021-07-19

    ej medlem längre
Jag försöker nämna tre saker jag är tacksam över varje dag
2021-07-19

  Maria Sundelin VIP
Ja de kommer där vi minst anar
Kramar
2021-07-19

  Susen VIP
Tack för detta guldkorn :)
2021-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP