Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration: Den som.. av AndLou


Dilemmat

Ställ dig i ledet min vän
var bara snäll och vän,
gör som du blir tillsagd
då blir vägen tillrättalagd
livet blir enkelt och lätt
du blir torr och mätt.

Men livet blir tråkigt och svalt
är det den väg du valt?
Nej ryck upp dig min vän
roa dig och ge dig hän
Livet är kort
tag vara på det du fått
lev livet och njut
tids nog tar det slut




Bunden vers (Rim) av Kungskobran VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-07-21 09:45



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Att hitta balans,mellan arbete och vila, mellan att uföra det som är nödvändigt för en själv och för andra. Att arbeta men inte slita ut sig ger tillfredsställelse och sötma i vilan därefter.
2021-07-22

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om livsval.
Ibland följer jag andras vägar, ibland trampar jag upp nya, beroende på omständigheterna.
2021-07-21

  Blomma-Stjärna VIP
plikten eller lusten
ja det är ett dilemma
man har att välja

har man tur så finns det lust i plikten
och kanske att man i lusten finner kraft till att delta som ett kitt i ledet - om man gillar sin flock förstås!
2021-07-21

  Öknens Ros VIP
Goda levnadsråd! Tids nog är man borta.
2021-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP