Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


En skröna från ett exotiskt land i samma hav.....

Dimbankarna är
täta, mistluren ljuder
i kabyssen äts
kvällsvarden av sjömän som
sett sirener på haven

Klockan slår åtta
glas, havet är stilla, en
sup är på sin plats
manskapet sover i ett
skepp på sin sista seglats

När dimman lättar
syns fartygets silhuett
torna upp sig som
ett urtidsdjurskelett i
solen mot horisonten

Den gamle mannen
på havet, omskriven i
Papa´s roman ger
berättelsen åt sin vän
i baren över ett glas

På Antillernas
pärla finns många myter
som får evigt liv
från kubanen i baren
som berättar om sitt liv

Men spökskeppet då,
hur slutar berättelsen
om det? Ja säg det
den gamle dog, tog med sig
sin hemlighet till graven




Bunden vers (Haiku) av Fale Bure VIP
Läst 378 gånger
Publicerad 2006-07-26 00:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP