Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Lånta fjädrar fryser inte, frusna fåglar skiter inte, fina flickor fiser inte, men en riktig karl kan... väl dra till skogs) Och till vänster i bild syns en detalj av... ja, vad då? Första pris är en promenad i parken, andra pris en vecka i Paris...


Retroaktiva perspektiv




Torkel blir ofta och gärna imponerad av
om en person skickligt utför
det den 'måste bara' och därför övat

en smula på tills gärningen
kan som utan större åthävor,
'utföras i sömnen'.

Vad som imponerar är förstås hängivenheten,
känsla för disciplin (självkontroll)
samt glädje personen ifråga utstrålar till envar

så möjligt betraktande.
Gärningen beaktande som själv
som ned i tid, saktande.



(Om bilden.
Om sluttande mark är uppåt,
då är väl lutande plan nedåt?
Eller hur var det nu i skolan.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2021-07-31 15:21



Bookmark and Share


  Silverstripe
En bild med rikliga gatubrunnar
en text för läs-sugna ögon och munnar
ingress som ger ramning och perspektiv
en andra läsning blir retroaktiv
en vandring längs gatans huggna sten
må priset möta den bästa idén

2021-07-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP