Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Texten är sunt påhittad, men innehållet skulle kunna vara med i nyheterna vilken dag i veckan som helst, sedan kommer reklamen eller i vilket fall påannonseringen om vad som går att låta bli att se om teven fått möta 'second hand'.


Skillnaden är 'fullt märkbar'



Den som självdör
kan möjligen bli
uppmärksammad av familj,

släkt och vänner.
Men går du
och blir mördad

och är som
'helt oskyldig', just
där och då

i vilket fall,
kommer ljus och
blommor att färdas

till platsen. Åtminstone
i en slags
civiliserad värld. Om

3 eller 3000
människor dör, där
finns det skillnader,

i vilket fall
var de som
'faller offer' för

det som bara
'verkar hända' på
'öppen gata'. Men

om Magda i
Traneboholm blir mördad
i sitt hem

där borta i
urskogen nog någonstans,
då är det

förstås som tragiskt.
Men sådan är
människan och även

om någon skulle
tycka något om
skillnader, så är

det väl såväl
före som efter,
vilket som väl

'kan göra skillnad'?
Men gör det
verkligen något vad?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 109 gånger
Publicerad 2022-05-06 07:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP