Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara för att människor finns.

Är det bara jag som älskar

som känner att någon försvinner
så fort mörkret talar

vart tog livet vägen

varför åskar mitt hjärta
och varför vänder sig ryggen
jag vill ju bara leva

är det bara jag

som känner att något bekymrar
så fort dagen skymmer

varför sinar allt hopp
och varför känner sig trygghet
som en ångest

vart tog livet vägen

kan man inte lita på arvet
inte heller källan
hur länge får vi skörda och uppleva
solens åkrar

är det bara jag som älskar

som vill höra ljudet från porlande
bäckar
och möta någons jävligaste rädsla
för alltet
och någons allra högsta och bästa
från ljuset

tillsammans

men vart tog livet vägen

är det bara jag som saknar
som känner när någon somnar
och inte orkar

är det bara jag som är förbannad
och varför är jag ensam
när alla andra
är det med

är det bara jag som älskar
och bara för att människor finns
gör jag det
ännu mer.







Fri vers (Fri form) av Gudinnan VIP
Läst 127 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-08-07 13:08



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Med ett bra budskap oxå. Håller med dig helt och delar upplevelsen!
2021-08-09

  Maiah VIP
Gillar din text
2021-08-08

  Bengt H VIP
Mycket bra med de asymmetriska stroferna som förstärker känslan av kaos i själen. Precis så är det.
2021-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Gudinnan
Gudinnan VIP