Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk stafett, tillsammans med Chan, Nanna X, TrollTörnTrappan, 100apor och Gunwale. Få tre ord av föregående diktare och lägg till arton egna. Den här gången har jag fått händer, flickor och hjärta av Chan.


Pärlklubben


Nej, jag ville aldrig lära mig

att sticka, men senare

bland stora flickor

fann jag likväl mitt hjärta

i mina händer.



15/8 2021




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-08-15 20:28



Bookmark and Share


  Nanna X
Aha pärlstickning? Själv har jag just återupptäckt pärlbroderiet som jag ofta sysslade med som tonåring. Nu är jag intressant nog betydligt mer crazy än då. Jag gillar också dubbeltydigheten, eller tretydigheten, för det kan ju handla om att sticka sig själv också, sånt ligger nära till hands i hjärtesaker.
2021-08-16

  Gunwale VIP
Ja, ja - det finns ju flickigt och flickigt!
Vackert, och med olika tolkningsmöjligheter.
2021-08-15

  TrollTörnTrappan VIP
Härligt hur du ger ordet "sticka" sin latent dubbla innebörd?! Föreställer mig här "lämna", "dra" eller "rymma" - men kan likagärna läsas som ett enda mjukt plagg där allt drunknar..
2021-08-15

  100apor
Oh, så bra den blev! Att hitta rätt när tiden är mogen är något fint.
2021-08-15

  Chan VIP
Fantastiskt att hitta utlopp för sin kreativitet och få göra det på sitt sätt.
2021-08-15

  Larz Gustafsson VIP
Ett sådant sätt att skriva tar jag avstånd från.
2021-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP