Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Översvämningen

Vattenläckan började helt privat i källaren
Tog sig vidare till vardagsrummet där den
luckrade upp tapeten
När skorstenen förvandlades till en fontän visste man att det var allvar
Så brast allt,
maten, människorna, öppna spisen,
spolades ut på gatorna och torgen där
byborna nickade förnumstigt i sina segelbåtar




Prosa (Kortnovell) av Ann Aman
Läst 278 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-08-27 16:29



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Läser den med humor
2021-08-27

  Larz Gustafsson VIP
När Noa byggt färdigt sin ark och vattnet steg var det inte längre någon som skrattade åt honom.
Men endast åtta personer blev räddade. Genom sin tro.
2021-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Ann Aman

Senast publicerade
Översvämningen
Beskedet
* Se alla