Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ETT LITET FRAGMENT.


BESKÅDAD.

bänken stod välskyddad
för överraskande nattregn
Hon vaknade ensam

gryningen varm fuktig
det doftar av morgon dagg
min kamrat nere i parken
ligger hoprullad som en katt

huvan var som vanligt
neddragen över ansiktet

reser sig morgonruggig
går snabbt bak busken
för morgonbestyr

åter till bänken och
huvan döljer ansiktet
letar bland saker i en kasse
kramar sin egen kropp

dricker en uppfriskande skvätt
av den obligatoriska frukosten
tänder njutningsfullt en cigarett
ser röken strila upp mot trädkronan

Den här morgonen
promenerade hon anonymt,
bort från lekparken.

Natten hade varit lugn.

klockan är 05.15
kanske jag ser henne
nedanför min balkong
en annan dag.

Bosse 18.09.21.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Bossepoet från Österbotten
Läst 122 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-18 14:50



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ett med bravur tecknad scen, och allt vanligare livsöde för många både män och kvinnor, även barn, dvs unga som är hemlösa ...
2021-09-24
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten