Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns män som varar längre än en sekund

Och så växer man upp
inser att den ”eviga livet”
varar endast en kort sekund

Jag ville tala om för honom
att jag har blivit en kvinna nu
och det innebär faktiskt att jag
inte längre behöver skratta åt
hans dåliga skämt, eller förminska
mig själv, jag är inte förstoringsglas
jag behöver inte se alla detaljer eller
försöka se vad som döljer sig under
alla lager.

Det är inte intressant att lära mig hans språk
analysera dess mening. För dubbla signaler
betyder endast en enda signal och det som
jag fann intressant som flicka skakar
jag nu på huvudet åt som kvinna.

Det har tagit en evighet att inse att
det finns inget djupt i hans bakgrund
och det finns faktiskt män som varar
längre än en sekund.




Fri vers (Fri form) av Sandra De Freitas VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2021-10-05 19:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den relation du så målande beskriver, den som plötsligt, i ljuset av din egen mognad, ter sig blek, är som en dikt som man först trodde var djup och rik, men vid närmare betraktelse blott var ett tomt språkexperiment, utan vare sig djup eller särskilt attraktiv yta.
2023-04-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
Kvinnan i fokus - Dig i fokus - skall det va!

Viktigt dikt, om att växa upp, blomma ut, leva i sig själv samt veta värdet av det.
2021-10-10

  Monica Lindgren
Bra. Ja, du är en integer person, behöver inte alls hans bekräftelse.
2021-10-07

  Solstrale VIP
Bra och vågat!
2021-10-06

  Kajan VIP
En bra text, att slippa förminska sig själv borde vara en självklarhet, men det kan ta tid att se mönster.
2021-10-06

  Hon kallar sig poet VIP
Här fångar du och sätter ord på nåt - känningbart - denna har stuns och uns och historia och insikt och utsikt i ett kolosalt vackert språk - denna känns utvecklande som ett rosenblad i fickan
2021-10-06

  Larz Gustafsson VIP
Och kvinnor som aldrig är tysta.
2021-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Sandra De Freitas
Sandra De Freitas VIP