Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtefråga

Stenhjärta,bomullshjärta eller ishjärta

Oavsett hjärta vi bär

Så slår det för livet där i vårt bröst

Släpper in vissa innanför skalet

Medan andra utanför får stå

Ty hjärtat är känsligt

 

De bygger sina murar av erfarenheter det fått

Ha tålamod med ett stenhjärta

Ty det har blivit svikit gång på gång

Utnyttja inte ett bommullshjärta 

Ty det vill alltid alla andra väl

Våga le mot ett ishjärta

Ty det vågar inte riktigt känna

 

Oavsett vilket hjärta du bär på

Så har alla samma värde i världen 

För där slår våra hjärtan för livet

Kämpar på i medgång och motgång

Och ett hjärta är ändock ett hjärta

Oavsett om det har formats

Av sten, bomull eller is genom livet 

 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-08 06:59



Bookmark and Share


  Susen VIP
Kloka ord
2021-10-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande.
2021-10-08

  ULJO
Så sant detta
2021-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP