Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Ett fönster i vår värld


Mannen från Irak på ett kors

Uppspikad på ett kors

Alldeles bredvid en fors

Han blev bestraffad som vår herre

Det blev för honom etter värre

En 2000 år försent efter Jesus Kristus

Bara för att inte ha haft den rätta tron men halsfluss

Av IS uppsatt på ett kors I Irak

Jag blev av den bilden ett sorgesamt ledset vrak

IS anhängare suddade ut tiden sedan år noll

IS hade inte på de skillnader mot förr det är någon koll

Korsfästelse förbjöds år 321 efter Kristus vår herre

Nu gjorde de I IS det för honom etter värre

Men att sätta upp en man på ett kors det kunde de

Något står inte rätt till I Syrien och irak utan är på sne

De I IS tror sig vara så kloka och göra rätt

Men inför historiens hårda dom de stå sig slätt

Att de skola leva för alltid I Paradiset

Som deras lära lär ut och I den står skrivet

Med medeltida metoder de härja hänsynslöst och fritt

Stackars civila som tar till flykt och skritt

Den uppspikade oskyldige mannnen över IS vann

När han döden mötte på ett kors I Irak livet han inte fann

Han kommer dock inte tillbaka på det sätt som vår herre göra

Nu blev han så tragiskt uppspikad sjunger de I ett I köra

Av vår herre Jesus Kristus finns det bara en

Om du är troende du har det på känn

 

Till minne av en okänd man som också blev uppspikad på ett kors

20160805

Taleptox

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-10-13 08:04



Bookmark and Share


  Koloristen
Heder och ära åt korsets martyrer i alla tider! +++
2021-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP