Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Hårdskaldade Dikter


Ett episkt fotavtryck i miljön

Tomma kylskåp skramlar inte år 2030 som de kan göra idag

Vi hoppas på att de ska kunna fyllas med mat då med

Med några fötter planterar vi ett hopp om en bättre miljö

Jag stampar med en fot in ett avtryck i marken för våra mål

I hopp om en bättre framtid 2030 för miljön och vår planet

Lever vi för att omgivning i ’minplats’ ska göra fattigdom förbjudet ?

Och utrota hunger med politisk makt utan att försämra för dem ?

Undrar vad han skulle ha sagt om detta han som hette Sem ?

Dina mänskliga rättigheter försvarade i en agenda för år 2030

I en längtan efter att rädda kvar vår värld lite längre

Planterar vi några träd, skapar elbilar och ökar på med vindkraft

Minskar på koldioxidutsläpp, och skriver en agenda för år 2030

Dit är det 13 år kvar med hårt miljöjobb och tid att i miljön fördriva

Vad finns på dina ögons näthinna då när den tiden har gått förbi ?

Producera mer mat och skicka den till svältdrabbade områden i Afrika

Jobba på och sköt om telefonkontakterna och tala ut

Hälsa dom att det ska skickas mer mat till dem som svälter

Hör gärna av er och berätta hur det gick när ni är färdiga med jobbet

 

20171110

Taleptox

<+>

Ur antologin Fotavtryck Ekopoesi

 




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2021-10-15 04:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP