Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den starkt förvirrade och tvärsäkra mamman

Hennes tvärsäkerhet berodde 

på att hon var så otroligt förvirrad. 

Hennes gravt godtyckliga val och

beslut bottnade därför i ett gungfly 

som hon utsatte sina stackars 

att vandra på och förhålla sig till. 

Det borde krävas körkort för att 

skaffa barn tänkte barnens fröknar 

på dagis och fritids och dämpade

sin sorg och oro med rödvin och 

lugnande sobril, men det är inte 

långt kvar till jul, det kommer 

att bli toppen, att få shoppa loss. 

Den förvirrade mamman är uppe 

halva natten och spänner linor 

i hela lägenheten som hon hänger 

tvätt på, efter en snedtripp på 

stilnoct och vodka. Dagen efter 

så får hon sparken från sitt jobb. 

Hennes barn är ständigt nervösa.

De kastar ut möbler och saker 

från balkongen på 15 våningen.

Förorten domnar bort i sin längtan

efter frid och en hållbar kärlek. 

 

 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-10-19 22:30



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Starka och sorgliga ord om utsatthet.
2021-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP