Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
juli


2006

den varmaste sommaren
på säkert hundra år
allt vin som dracks, det
kunde fyllt en jävla stad minst tio gånger om den
kvava luften hettan trycket
att längta efter nån
man tycker mycket om

ge mig tio år en livstid
att se tillbaka på den värmen utan bitterhet

skugga var inte svalt nog, vi
stod med huvudet i frysdiskar med vatten upp till midjan i
varenda vattendrag
berusning gled ihop igenom var som värmeslag detsamma
så klibbigt mellan kroppar hennes hud så mjuk så
het men ändå sval

ge mig decennier av lyckligt liv att nöjas
en minnesbild av värme
också inifrån

radion på bussen väderleksrapporter lovar
fortsatt solsken
jag längtar hav och svalka längtar efter
hennes fingrar i mitt hår
den varmaste sommaren
på mycket mycket länge
och vinet solen staden
för livet
blir så bra




Fri vers av catharina
Läst 367 gånger
Publicerad 2006-07-29 03:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

catharina