Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Episk Kvällsskymning


Till andra sidan gått över

Han gick bort i unga år, när han gick bort

Livet blev för honom alldeles för kort

Ingen pratar om honom numera

Av många han är bortglömd av flera

 

Han har till andra sidan gått över

Han kommer inte behöva några klöver

 

Hur snabbt andra slutar att prata om en man!?

Vad blev det kvar av hans minne undrar den som kan?

Jag kom att tänka på honom endera dagen

Jag fick av smärta sån himla värk i magen

 

Han har till andra sidan gått över

Hans eftermäle andra sömnigt söver

 

Uttråkad blir en del av hans eftermäle

Kalla i sinnet av hans ödmjukhet och tjäle

Vad begär vi av varann undrar jag idag?

Imorgon är en annan dag för att ta nya tag

 

Han har till andra sidan gått över

Han inget mer i denna värld behöver

 

Med såna krav och förväntningar på varann

Denna historia är sannolikt riktig och sann

Han har levat en gång i tiden

Numera är han bortgången och avliden

 

Han har till andra sidan gått över

Han fick med sig på färden inte ens en fyrklöver

 

En minnesruna i en tidning är det som finns kvar

Trots att han levt i en herrans massa dar’

Vad blir det kvar av oss när vi dör?

Passa på att leva medans du kan, som du bör

 

20200501

Taleptox Skrev

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2021-10-29 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP