Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKVALTEN.

SKVALLTKVARNSGNÄLL

Höstis, höstis kvarnhjul gnider,
minnet klagar.
Bröstlikt kupas den fattiges buk,
under åtråns händer.

Som kyss till en åldrig mänsklig hind.

Bekymmer, ett veck i pannan
gav en rosentagg.
Ge mig en framtid. Färd, hinderfri
för kärlekssuktande tanke.

kind rodnar i bris
tanken flyktar
hos åldrig bevaras
minnet likt krans
av taggig Järnek


Skvallen i älven byggdes i fors,
av vårkåta händer.
Spelmannen gnider fela,
lider naken i forsen.

Taglad blev den av, blonda strån.
Ödmjukt gavs de,
från min älskades ungdoms kropp.

Bosse 29 oktober 2021.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 98 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-10-29 19:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten