Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Poetiska Mirakel


På vikingatiden

Mellan 750 till 1100 talet

Nordmän reste till Europas länder

Här rådde tror man ett annat andligt klimat

De gick i land på många länders stränder

 

På vikingatiden fanns det krigare, skalder

och båtbyggare, En del hade sejdare varit

Och mellan gårdar och byar

Spåendes och rådandes farit

 

Den gamla tron lever inte längre kvar

Den försvann gradvis efter 1100 talet

Vad som hände är dolt i dunkel i dessa dar

När den gamla tron fördömdes i bortvalet

 

Nya seder och traditioner kom in i vårat land

Ett annorlunda språkbruk i skrift och tal

Det fornnordiska trängdes så småningom bort

Efter 350 år av vikingaräder från nordmäns fornsal

 

En tid jag inte längtar tillbaka till

Med intresse har den tiden dock blivit i ropet

Med tv serien Vikings har vi fått en inblick i

Hur det kan ha varit i Norden före Kristendomen och dopet

 

 

20200720

Taleptox Skrev

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-01 07:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP