Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Surrealistiska Girlanger


Kaffe rostar aldrig

En man kallade mig för bluff

Är han en liten eller stor förändrare?

Han fräste och spottade

Ut sitt kaffe vid frukosten

Det var spontanitet och

Humbug i skafferiet

Han Kokar pasta i en tvättmaskin

På 90 grader Celsius värme

Bryggt kaffe smakar som nötter

I hans erbarmliga fiskmun

Bakom en gammal kvinna

Sitter en man och tvättar

Sina händer i rostat kaffe

”Men Kaffe rostar aldrig”

Säger hans hustru ekivokt

Pastan multnar efter längre tid

Liggandes i tvättmaskinen

Och luckan på tvättmaskinen

Har fastnat i en nyckelring

Till mannens surrealistiska förtret

Till varje kaffedrickare

Rosteriet brygger kaffe

På löpande leende smilband

 

Taleptox Skrev

Den 20201102

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 74 gånger
Publicerad 2021-11-01 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP