Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Surrealistiska Girlanger


Salvador Dali Dansar

Jag slumrade till och somnade idag

Efter en bastant lunch

I en surrealistisk dröm

drömde jag om att Salvador Dali

som dog 1989 85 år gammal

iförd sin smala spretiga mustasch

Kom på besök full som bara den

Av avund över några dikter jag skrivit

Han klev in i min bostad

Och frågade med sina stirrande ögon

”Du härmar väl inte mig?? Ty jag är unik”

Och gick sedan genast fram till vårt

Köksbord med galanta steg

Iklädd endast en klänning av röd plast

Och en välansad smal spretig mustasch

Och högklackade gula skor som han köpt online

På radion spelades det Cancan låt

Och Han klev upp på bordet

Och steppade och dansade loss

Med självsäkra steg

Så att det blev märken i bordet

Av skornas sylvassa klackar

Sedan lämnade han bostaden

Och kvar låg en lapp på köksbordet

han skrivit i hast med svart bläckpenna

”Här var det tråkigt. Jag är avundsjuk”

Och där tog drömmen slut

Och jag vaknade tillbaka till verkligheten

Och skrev ner min surrealistiska dröm

I en dröm kan döda människor Göra oss

påminda om deras mänsklighet

 

Taleptox Skrev

Den 20201102

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 72 gånger
Publicerad 2021-11-02 05:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP