Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken - en fantastisk verktygslåda

Tusen verktyg rymmer denna låda. 

Men vem är det som stjäl verktyg 

så att man står där tomhänt och 

rådvill inför de hungrande,

desperata och trasiga medmänniskorna?

Människa behöver människa, så är 

det helt enkelt, så vill du lägga ifrån 

dig din mobil och dina skärmar,

jag behöver prata innerligt med dig. 

Vi är bestulna på livsviktiga verktyg 

och tillvaron blöder när själen slår 

knut på sig själv av en rå, förtvivlad 

och hemlös ensamhet, att gå naken 

i ett isande kallt och svart regn. 

Kärlek är antibiotika för jaget och 

någonting man måste dela med sig 

av till sin omgivning, för annars 

så kommer man att förlora den. 

Kärleken har ett heligt uppdrag 

och den skär genom stål och betong. 

 

 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-11-05 16:34



Bookmark and Share


    Max Ludvig
Innerligt, härligt flyt!
2021-11-09

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet! Kärlek och omtanke om andra är så viktigt för att finna sig till rätta i livet
2021-11-05

    Ohemulen VIP
Aktiva medvetna kärlekshandlingar smittar :-)
2021-11-05

  AiA Maria den fria

<3<3<3
2021-11-05

  agh.nilsson VIP
Tack Johan, detta kommer jag bära med mig
2021-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP