Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillhör "Ruiner".


Storslagen dröm


För frihet, nöje och glädje
är ingen lovsång välsjungen nog
och inget murbruk för dyrt
att bli dessa alstrares grund

En skönhet lik den i Versailles
och Olympens heliga tempel smyckar
en vik, en böljande äng och en park,
mitt i Solna, med renhet och sanning

Var det så kung Gustav tänkte.



12/10 2021




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-05 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP