Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En rå och kall förortsblues

1. Sitta på kvarterskrogen och dricka 6 öl och äta en pizza tillsammans med de lika berusade pseudovännerna en jävla fredagkvälls-döden.

2. Sitta hemma i råtthålet med jävligt taskig självkänsla och glo på TV:ns obeskrivliga tristess och inte ha någon vettig person att ringa till kördags-döden.

3. Att inte ha någon som helst anledning att kliva upp till ett fullständigt misslyckat liv med en ångest och alienation över straffet att vara tvungen att leva en söndags-döden. 

4. Facebooks pseudogemenskap och den isande insikten och känslan av en total isolering och överflödighet och januarivädret är lika med självmord och var fan är mina lugnande tabletter måndagsmorgon-döden. 

5. Självaste döden hånskrattar åt en när kärleksparen strålande lycka träffar en som serie pistolskott i aorta och minnena av en miserabel och katastrofal uppväxt rövknullar en och man spyr i en buske men man vill absolut inte vara tvungen att uppsöka vård genom akutpsyk tisdagseftermiddags-döden. 

6. Förorten är ett koncentrationsläger för de mindre lyckat klientel fullt av ett ångestladdat mindervärdeskomplex som för vissa slår över i en hybris som går nonchalant på lina över avgrunden och jag tror att jag tar livet av mig äntligen ikväll onsdagtidigkväll-döden.

7. Hjärnan är ett snurrande kaos av en ständig besvikelse och krossade förhoppningar, man rånar en pensionär och får råd med några öl, fan vem bryr sig för vi lever i ett egotrippat rovdjurssamhälle varför ska jag vara shysst? Fick med mig ett as från pizzerian men jag kunde inte få upp den och vaknade i mina spyor en förbannad torsdag lunch-döden. 




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-06 00:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP