Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur I Absurditetens Tecken


Otillfredsställelse

Det finns en otillfredsställelse i dina ord

Som om du inte fått ut tillräckligt

På livets scen och dukade bord

Vad kan vi göra för dig för att få

Dig på andra tankar undrar jag ?

Behöver du något som ökar livslusten då?

Saknar du något i livets essens?

Eller är du dig själv tillräcklig

Inom självkännedomens gräns?

Vad är det som bekymrar dig mest?

Är det rädsla för våld och krig

Eller att bara få vara en oinbjuden gäst?

Så mycket personligt häver vi ur oss

Bakom skärmen på nätet utan sekretess

Om du tror det hjälper att surfa inkognito förståss?

Men sekretessen är numera enbart en illusion

Utåt sett vill vi ärligt stå för de vi är

Den göms i vårat inre i en skyddande zon

Ett rop på hjälp kan betyda något helt annat

Att några förutfattade meningar fått sig en törn

Och våra relationer stagnerat och stannat

Är man någon annan än sig själv slår det ofta tillbaka

Om du utger dig för att vara någon annan?

Det kommer du sannolikt få ångra så det knaka

Var dig själv är till dig mitt råd

Oavsett om du vet vem du är eller inte?

Det är bättre än att vara inkognito utan förlåtelse och nåd

 

 

Taleptox Skrev

Den 20201017

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2021-11-06 06:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP