Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En drömmare vid diktens port


Orkar inte
skura eller damma

Hon orkar ingenting
likt sin mamma

En drömmare är hon
vid diktens port

Som aldrig tycks få
något annat gjort

Än att förundrat
sitta där och tiga

Och drömmande
ut i rymderna bliga

Hon har blivit
precis som sin mamma

Som sällan syntes skura
eller damma




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-08 08:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Att dra in Siv i detta tycker jag är att skymfa Ferlin.
2021-11-08

  ULJO
Lite Siv Malmqvist feeling över denna. Fint.
2021-11-08

  Larz Gustafsson VIP
"Människan sitter vid diktens port..."

I den storslagna dikten av Ferlin ingår bl a detta:
"Själv är hon bara ett bloss i vind; ett födsloskri och en fårad kind."
Den använde jag i min mors dödsannons.
2021-11-08

  Marita Ohlquist VIP
Tänker mig en kvinna som drömmer om något annat än det som är...poet kanske
2021-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP