Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Vilda Vågor


Nils Ferlin går igen

Han blev kallad för den nye Ferlin

Han kallade sig Gycklaren Hermelin

En kritiker undrade varför han var så elak

Han sa jag blir ju alldeles trött och spak

 

Någon undrade också varför

man ska skriva som andra gjort?

Blir man inte då bara en liten lort?

 

En epigon i all romantisk ära

Över det ville kritikern bara svära

Jag härmar ingen sa han till dem

Skriver med min egen stil från mitt hem

 

I dessa dagar blir ingen i hans värld erkänd

Nils Ferlin kommer bli ihågkommen länge

Han är som ett utsökt åldrat smyckeshänge

 

Kritikern sa ingen kan mäta sig med Ferlin

Det har att göra med det sociala och empatin

Av honom blir man bara ödmjuk och rättfärdigt slak

Det har att göra med hans jordnära smak

 

Taleptox Skrev

Den 20210330

<+>




Fri vers (Fri form) av Taleptox VIP
Läst 78 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-11-12 06:40



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Jättebra! En s k metadikt, dvs en dikt som handlar om sig själv, om poetik! Finns för lite sådan diskussion på poeter.se, tycker jag!
2021-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP