Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lö/f/ven har fallit


Fredag eftermiddag

Grått grått gråvädersgrått

(kom att tänka på en liknande formulering av Fröding)

Men grått är det
och november är det.

"Jag skiter i allt men det skiter jag i."

(Sjöng Magnus  Uggla en gång)

"Vädret ska vara varmt, varmt eller kallt, kallt,
vad därutöver är spyr jag på."

(För att nästan citera Bibeln)

Vad gör ni av fredagen?

Det är dock bara fredagen den tolfte,
trettonde i morgon men lördag.

Håll ut, håll ut!

"Löven faller och vi med dem."

(För att nästan citera Lundell)

 

 

 




Bunden vers av Algotezza VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-11-12 13:39



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Stå
grön,
stå
grön,
stå
grön,
stå
gul,
stå
röd,
stå
grå,
så är trädens
gråa sång
inte alls så lång,
knopparna är redan
på väg ut.
2021-11-12

  Larz Gustafsson VIP
Uggla, Lundell och Bibeln.

Tre gamla favoriter.

Jag har lunchat på restaurang, promenerat lite och nu ska jag strax gå till ICA.

2021-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP